Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржано предавање "Трендови у модерној роботици"

11. 12. 2015

У оквиру активности ТЕМПУС пројекта „Incoming“, у четвртак, 10. децембра 2015. године на Факултету техничких наука одржано је предавање из области Интелигентних система на тему: „Трендови у модерној роботици“.Предавање је реализовао проф. др Александар Родић, директор Центра за роботику при Институту „Михајло Пупин“ из Београда. Представљени су најновији резултати истраживања из области роботике и демонстриран рад три робота. У осврту на настанак роботике као научне дисциплине, приказана је сликовита презентација намењена ученицима 4.разреда Техничке школе у Чачку и студентима ФТН.

 

Robotika

 

 

Говорећи о користима и евентуалним злоупотребама савремених технологија, порука предавања коју је проф. Родић упутио младим људима, будућим инжењерима је да треба пронаћи границу и  високе технологије користити у добробит човечанства.  

 

Robotika2

 

У оквиру Темпус пројекта „Incoming“ на Факултету техничких наука је развијен програм мастер студија Информационих технoлогија, а на Београдском универзитету  развијен је програм докторских студија.

 

Фото галерија