Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Посета студената ИТ компанијама у Београду

4. 05. 2016

Студенти IV године студијског програма Информационе технологије имали су прилику да посете две велике ИТ компаније у Београду које се баве развојем софтвера и пружањем ИТ услуга.

Прва посета је била компанији IGT Global Solutions Corporation (бивши GTECH), тј. њеној филијали у Београду, која запошљава преко 200 ИТ стручњака различитих профила. IGT компанија (http://www.igt.com) је један од светских лидера у области гејминг индустрије (видео игре, клађење, лутрија, итд.), са преко 13000 запослених у 54 земаља и са годишњим приходом од неколико милијарди долара. Студенти су могли из прве руке да сазнају више о IGT компанији, софтверским производима и ИТ услугама које развија и пружа ова компанија, као и о условима рада и начину запошљавања. Студенти су имали прилику и да обиђу просторије у којима се развијају софтверски производи и да разговарају са ИТ стручњацима ове компаније.

 

IGT Comtrade

 

Друга посета је обављена у компанији (http://www.comtrade.com/rs) која је једна од водећих ИТ компанија у региону са канцеларијама у 11 земаља, преко 1500 запослених и која се бави развојем софтверских решења, систем интеграцијом и дистрибуцијом хардвера. Студенти су имали прилику да од представника сектора за људске ресурсе сазнају о начину и условима рада, могућностима за запослење, студентској пракси и летњој школи програмирања (ЕдИТ). Такође, млади ИТ стручњаци запослени у овој компанији презентирали су студентима најинтересантније пројекте.

Посета је организована у склопу активности које се реализују у оквиру Темпус пројекта projekta INCOMING (Interdisciplinary Curricula in Computing to Meet Labor Market Needs).  Више информација на адреси:  http://tempus-incoming.eu/

ИТ сектор у Србији већ годинама бележи константни раст и сличан тренд се очекује и у будућности. ИТ стручњаци су међу најтраженијима на тржишту рада и у Србији постоји мањак радне снаге.

У оквиру студијског програма Информационе технологије, на Факултету техничких наука у Чачку, студенти могу у оквиру основних и мастер студија стећи потребна знања из различитих ИТ области.