Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН учествује на 60. Сајму технике и техничких достигнућа

16. 05. 2016

На Београдском сајму свечано је отворен јубиларни 60. Сајам технике и техничких достигнућа на коме међу 30 научноистраживачких организација под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја учествује Факултет техничких наука. Манифестацију су отворили млади српски математичари који су на 33. Балканској математичкој олимпијади  за ученике средњих школа освојили прво место. 

Поред репрезентативних експоната из свих области технике и технологије изложене су иновације и бројне новости из области технике. Свечаном отварању Сајма на коме учествује око 500 излагача из 26 држава, присуствовали су декан ФТН проф. др Небојша Митровић и продекан за науку и међународну сарадњу др Данијела Милошевић.

- Факултет техничких наука представио је резултате истраживања реализованих на пројектима које финансира Министарство просвете, науке и техолошког развоја Републике Србије. Такође, презентовани су „пилот“ пројекти ФТН, резултати сарадње са привредом, изложене су научне и стручне публикације у издању ФТН. - каже проф. др Небојша Митровић додајући да посебну пажњу привлачи удаљени експеримент „Теслино јаје“ постављен у холу факултета а којим посредством интернет конекције управљају посетиоци штанда ФТН на сајму у Београду.

Према речима декана Митровића, у академској породици чачански ФТН представља своје научне и истраживачке резултате заједно са колегама са других техничких факултета и научноистраживачких установа као што су новосадски ФТН, Електронски факултет из Ниша, Иновациони центри ЕТФ И Машинског факултета Београд, Института Михало Пупин и Института за физику.

 

Фото галерија

 

Sajam nauke