Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Ноћ музеја на ФТН

23. 05. 2016

У суботу, 21. маја 2016. г.   у оквиру манифестације „Ноћ музеја“ на Факултету техничких наука у Чачку под називом „Знање је моћ“ приређена је изложба техничких експоната који су указали на развој технике и развојни пут ове високошколске установе. У делу посвећеном Николи Тесли представљени су „Колумбово јаје“ и трансформатор, што је било посебно интересантно многобројним најмлађим посетиоцима. У оквиру поставке, своје кутке имали су ученици чачанских школа Техничке и Машинско саобраћајне. 

Фото галерија

Noc muzeja 2016

 

 

У поздравном обраћању посетиоцима, продекан за науку и међународну сарадњу др Данијела Милошевић је рекла да јеизложба „Знање је моћ“ и техничка и музејска.

- Желели смо да посетиоцима прикажемо неке од сегмената развоја технике и техничких достигнућа и научноистраживачког рада ове високообразовне установе -„кроз време“. Симулација прошлог времена указују на напредак технике и технологије како у техничким достигнућима тако и у оквиру образовне делатности ФТН-а- навела је др Милошевић изражавајући захвалност професорима, асистентима и запосленима на ФТН који су учествовали у организовању догађаја, који је у ноћи 21. Маја обележила читава Србија и Европа.  

Свечаном амбијенту допринела је музичким извођењем Ива Вуковић, ученица соло певања Средње музичке школе у Чачку.