Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На ФТН за основце одржан „Час програмирања“

8. 12. 2016

У четвртак, 8. децембра 2016. године на Факултету техничких наука у Чачку одржан је „Час програмирања“, реализован за ученике 4. разреда основних школа. Компанија Microsoft у сарадњи са партнерским установама и организацијама подржава манифестацију која се ове године у целом свету организује у периоду од 5. до 11. децембра 2016. године и омогућава прилику да се млади широм света опробају у програмирању. У току једночасовног увода у рачунарске науке ученици који су учествовали на „Часу програмирања“ на ФТН у пратњи и уз подршку учитеља, били су у прилици да се практично упознају са основама кодирања и уз практичан рад инструктора направили су једну „игрицу“, која је била резултат решавања проблема, тимског рада и креативности.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА

Hour of Code

Циљ одржавања часа био је да се ученици подстакну на размишљање како да у 21. веку науче да користе савремене информационе технологије, уз уједначено поштовање заступљености дечака и девојчица. Истраживања указују на то да велики број малишана  жели да се у будућности бави информационим технологија, а ИТ стручњаци у Србији су веома тражени и веома брзо се запошљавају.

 

Час је заједно се сарадницима реализовао професор ФТН  др Ненад Стефановић, Microsoft - иновативни експет за едукацију, а активност је као и претходних година подржало Mинистарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Сертификате Компаније Microsoft и Факултета техничких наука у Чачку доделила је продекан за науку и међународну сарадњу ФТН проф. др Данијела Милошевић.