Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН организатор Конференције „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2017“

10. 04. 2017

У чачанском Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у организацији Факултета техничких наука, у суботу 8. априла 2017.г. г.  одржана је Национална конференција са међународним учешћем, под називом „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2017“ на којој је учествовало  више од 50 аутора и коаутора из образовних и других установа који се баве информационим технологијама, образовањем и активностима из области предузетништва.

Циљ конференције био је да се кроз научне и стручне радове који су саопштени на скупу размене ставови и мишљења о концепту  предузетништва у образовном систему као ида се идентификују одређени недостаци у оквиру процеса у образовању из области предузетништва без обзира на то о ком образовном нивоу је реч.

 

itop1

 

Приликом званичног отварања скупа, речено је да се кроз организовање оваквих скупова унапређује систем којим се повезују различите области са предузетничким образовањем, јер савремени трендови налажу интеграцију предузетништва, а у бројним радовима који су саопштени указано је на повезаност информационих технологија са предузетништвом. Такође,  у раду скупа, у оквиру стручног усавршавања учествовали су наставници из основних и средњих школа.

У поздравним обраћањима у име покровитеља и организатора на Конференцији су говорили в.д. помоћница министра за основно и предшколско образовање и васпитање  Весна Недељковић, продекан Факултета техничких наука проф. др Данијела Милошевић, председник Програмског и Организационог одбора ИТОП17 проф. др Алемпије Вељовић, у име Града Чачка, обратио се помоћник градоначелника Владан Милић.

 

itop2017

 

Националну конференцију са међународним учешћем, под називом „Информационе технологије, образовање и предузетништво ИТОП 2017“ подржали су Универзитет у Крагујевцу, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, Научно технолошки парк Чачак, факултети, висoке школе и струковна удружења.