Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студентски парламент ФТН организовао манифестацију „Дани каријере“

26. 03. 2019

Студентски парламент Факултета техничких наука у Чачку Универзитета у Крагујевцу од 13. до 15. марта 2019. године организовао је манифестацију под називом „Дани каријере“. Овај догађај је сада већ традиционалан на ФТН и привлачи пажњу великог броја студената, првенствено студенте завршних година. Циљ манифестације је да се студентима кроз радионице и предавања приближи сам процес запошљавања и да се стекну практичне вештине и знања.

Од ове године део тродневне манифестације био је и  „Сајам пракси, запошљавања и стипендија“ који је одржан у холу Факултета техничких наука у Чачку. Студентима се представило 19 фирми из Чачка и околине и то је била прилика да се студенти боље упознају  са различитим фирмама из свог окружења. У разговорима са представницима послодаваца, разговарало се о могућностима сарадње учесника сајма.

Очекује се да следеће године на сајму учествује више од 40 компанија из Чачка и суседних градова.  Наредне године студенти ће бити у прилици да фирмама за које су заинтересовани оставе свој CV, а изабрани студенти ће потом ићи на интервју за посао. За оне најбоље биће омогућено запослење.

Студентски парламент ФТН наставиће своје активности у циљу што успешније сарадње са привредницима и боље позиционираности  студената и дипломаца ФТН на тржишту рада.