Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представници студената чачанских факултета на састанку са ректором

18. 03. 2021

 

У Ректорату Универзитета у Крагујевцу на радном састанку одржаном у среду 17. марта са ректором  проф. др Ненад Филиповићем,  представници студената чачанских факултета: Факултета техничких наука и Агрономског факултета, разговарали су о подршци Универзитета у реализацији планираних студентских активности за наредни период.

Договорено је да се традиционална Хуманитарна универзитетска недеља спорта, прилагођена актуелним пандемијским околностима, реализује у мају, а Сајам запошљавања, стипендија и пракси на ФТН у Чачку, планиран је за октобар ове године.

Једна од тема била је планирање и реализација летњих пракси за студенте факултета Универзитета у Крагујевцу у 2022. години. Предлог се односио на успостављање организоване активности студентских парламената факултета - чланица Универзитета у Крагујевцу и привредника у градовима западне и централне Србије а уз подршку Универзитета у Крагујевцу.

 

Ректор Филиповић је изразио спремност да Универзитет у Крагујевцу подржи предлоге студената и нагласио да је Универзитет потписао уговор са НАЛЕД-ом (Национална алијанса за локални економски развој) о реализацији студентских стручних пракси чиме је, како је навео, омогућено да се успостави  боља веза између факултета и привредника. Према речима ректора, крајњи циљ је школовање високо образованих кадрова за потребе српске привреде и индустрије.

 

Тим представника чачанских студената чинили су: студенти Факултета техничких наука: Урош Глишић, Милица Ђоковић и Срђан Илић и Јована Јованчевић, студент Агрономског факултета.