Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН-а посетили компанију Vorwerk - примена теоријског знања у пракси

17. 03. 2022

Студенти треће године, студијског програма мехатроника, посетили су компанију Vorwerk autotec Serbia како би се у пракси упознали са  елементима аутоматских линија у процесу производње делова за аутомобилску индустрију. Ова посета је део редовних активности које студенти ФТН-а имају у оквиру наставе. Студентима су компанију представили инжењер аутоматике Милош Божић, који је и сарадник из привреде на ФТН-у, Богдан Савковић, инжењер аутоматике и  студент ФТН-а  и Јована Ђорђевић из службе за људске ресурсе. Будући инжењери сусрели су се и са својим колегама, некадашњим студентима академских и струковних студија на ФТН-у, који су им говорили о томе колико су им стечена знања на факултету олакшала обављање посла у овој компанији и исказали задовољство у примени знања, која су усвојили током студија.   
 
 
 
Студенти су обишли производни погон и имали прилику да виде савремене аутоматизоване линије, које поседује ова компанија, инжењери су им објаснили начине функционисања делова тих линија, станица које се на линијама налазе, као и аутоматику са ПЛЦ контролерима, који управљају линијама. Будући инжењери упознали су се са и софтверским решењима за праћење производње и њиховом улогом при решавању проблема у застоју на машинама.  
 
Студенте су интересовали типови појединих компоненти, разлози употребе одређене опреме, али и начини напредовања у овој фирми. Будући инжењери су на крају посете истакли да им је ова посета значила и да су сада могли да виде конкретне примере за примену теоријских знања која су стекли на факултету.