Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН-а посетили једну од највећих текстилних компанија у Србији

4. 04. 2022

Студенти прве генерације струковних студија по дуалном моделу Одевно инжењерство и дизајн били су у стручној посети компанији Luss Textile у Рашкој. Студентима ФТН-а су се у овој посети придружили и матуранти МТШ "14.oктобар" из Краљева, смер Модни кројач, који планирају да своје школовање наставе на ФТН-у. 
 
 
Компанија Luss Textile, која је лидер у текстилној индустрији и тренутно броји око 340 радника, са сталном тенденцијом запошљавања нових кадрова, од недавно је партнер ФТН-а у дуалном моделу образовања. Од наредне академске године 20 студената са студијског програма Одевно инжењерство и дизајн имаће прилику да учи кроз рад у овој компанији. Власник компаније Сава Митровић студентима је представио комплетан циклус производње, па су студенти имали прилику да виде како изгледа процес стварања једног производа – од идеје до готовог производа. Будући струковни инжењери технологије упознали  су се са технолошким процесом производње перјаних јакни и принципом рада најмодернијих машина за аутоматско и ласерско искројавање, које ова компанија поседује. Студенти су врло задовољни овом посетом и заинтересовани за учење и рад у Luss Textile-у. 
 
 
 
„Много значи када видиш оно о чему си учио, заинтересујеш се да научиш још нових ствари. Никада до сада нисам била у  овако великој фирми, која има оволико савремених машина. Волела бих да радим овде када завршим факултет“, каже Наташа Бојовић, студентикиња прве године Одевног инжењерста и дизајна. 
 
Од октобра студенти Факултета техничких наука Чачак, који се школују по дуалном моделу образовања, имаће прилику да у оквиру учења кроз рад дизајнирају и шију за светски познате брендове као што су Moncler, Philipp Plein, Replay и други. Склапањем угвора о сарадњи са овом престижном компанијом, ФТН је проширио своју регионалну сарадњуи отишао корак даље у сарадњи са привредом.