Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Обележено 12 година рада кластера FACTS

25. 05. 2022

 
Свечаном академијом обележено је 12 година постојања и успешног рада кластер FACTS , чији је члан Факултет техничких наука у Чачку. Кластер FACTS сектора са циљем повећања конкурентности и пословне ефикасности својих чланова и подршке образовању најквалитетнијих кадрова за ову грану индустрије. У присуству бројних гостију из текстилне индустрије, представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства привреде, бројних привредних организација, студената и професора, додељена  су признања најбољем студенту  ФПУ за И место на Конкурсу за израду плакете Кластер ФАЦТС. Постхумно је додељена  плакета Кластер FACTS Дани Ивковић, оснивачу и власници компаније ИВКО, за допринос развоју модне и одевне индустрије Србије. Чачак је први град у Србији који је на иницијативу привреде, акредитовао дуални студијски програм - Одевно инжењерство и дизајн,  на Факултету техничких наука у трајању од три године. Кластер модне и одевне индустрије Србије, и Привредна комора Републике Србије били су иницијтори развоја овог студијског програма који је уз подршку Владе Републике Србије и значајног ангажовања ФТН Чачак  акредитиван  како би се унапредио квалитет образовања у високом школству и подржао напредак пројекта "Подршка у развоју и успоставлјању Националног модела дуалног образовања”. 
 

Факултет техничких наука  са поносом учествује у стварању нових кадрова текстилне индустрије који ће у будућности дати  допринос развоју Србије. Факултет техничких наука направио је велики искорак  иновирањем наставних планова и програма а инволвирање потреба привреде  у образовни систем, одувек је био велики изазов  ФТН Чачак.