Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Успешно реализоване наставничке мобилности у Румунији и Црној Гори у оквиру Еразмус+ програма

28. 05. 2022

У оквиру новог Еразмус+ циклуса, наставно особље Факултета техничких наука у Чачку наставља са успешним реализацијама КА1 програма мобилности и јачањем сарадње са партнерским иституцијама.
 
 
У периоду од 16-20. маја проф. др Данијела Милошевић је у оквиру наставничке мобилности боравила на Политехничком универзитету у Темишвару, где је одржан састанак са новим руководиоцем Канцеларије за међународне односе, проф. др Клаудијем Албулеску, на тему реализације стратешког плана интернационализације и наставка сарадње кроз размену наставника и студената. Поред тога, организован је састанак са директорком универзитетског Центра за електронско учење, проф. др Дианом Андоне. Сарадња факултета и центра траје више од једне деценије, а на састанку су приказани начини рада обе институције, размењена искуства и анализиран је рад током пандемијских услова, као и примена нових технологија. Такође, студентима друге године смера аутоматика и рачунарство презентован је Факултет техничких наука у Чаку, као део Универзитета у Крагујевцу, понуда студијских програма и научно-истраживачке делатности.
 
 
У истом периоду, такође у склопу Еразмус+ програма мобилности, проф. др Аленка Миловановић боравила је на Поморском факултету Котор, Универзитета Црне Горе, где су одржани састанци са руководством факултета, проф. др Шпиром Ивошевићем, продеканицом за иновације и развој проф. др Татијаном Длабач, као и координаторком за међународну сарадњу доц. др Сенком Шекуларац Ивошевић. Разматране су могућности интензивније сарадње по основу Еразмус+ и других програма мобилности, остваривања предавања по позиву за предаваче са партнерских институција, као и интензивније учешће на конференцијама које се организују како на Поморском факултету Котор, тако и на Факултету техничких наука у Чачку. У складу са типом мобилности, обављене су све планиране наставне активности, где је студентима мастер студија професорка Миловановић такође презентовала Факултет техничких наука у Чачку, представљајући могућности студентских размена. 
 
Ова мобилност је још један пример добре вишегодишње сарадње партнерских институција и традиција за коју се надамо да се протеже у будућност. Подсетимо, проф. др Татијана Длабач је у новембру 2021. године реализовала наставничку мобилност, а студент мастер студија Поморског факултета Котор, Илија Кнежевић, провео је цео зимски семестар академске 2021/2022. године на нашем факултету у оквиру Еразмус+ мобилности у сврху учења.