Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.
ФОРМА за регистрацију
Отварањем студентског налога добијате приступ свом студентском досијеу - преглед студијског програма по коме студирате и преглед положених испита.
Такође, у оквиру предмета у свом студијском програму можете користити наставне материјале и резултате испита, које предметни наставници постављају (уколико су се наставници одлучили да користе овај начин објављивања наставних ресурса, а не евентуално неки од Moodle система за учење, расположивих на факултету). О томе можете разговарати са својим наставницима и договорити се да ли ћете преко сајта ФТН преузимати резултате испита и наставне материјале.
Са почетне странице сајта Факултета техничких наука изаберите линк Регистрација да бисте приступили форми за регистрацију.
У форму за регистрацију потребно је да унесете вредности у поља:
Број индекса - само цифре, без размака,
Година уписа - тачно 4 цифре, без размака (на пример 2009),
Врста студија - обавезно из листе одаберите ниво ваших студија - основне, интегрисане или мастер студије,
Изабрана лозинка - одаберите комбинацију слова и бројева, без размака, најмање 6 карактера.
Поновите лозинку - изабрану лозинку упишите још једном.
Email адреса - исправна емаил адресе на коју вам стижу информације о налогу; нећете моћи да завршите регистрацију уколико унесете неисправну адресу.
Израчунајте - овај мали математички задатак представља заштиту и потребно је да унесете тачан резултат.
Након исправно унетих вредности у поља формулара, биће приказано обавештење да ће на унету емаил адресу убрзо бити послати подаци о регистрацији. У оквиру примљене емаил поруке видећете линк, који морате посетити и тиме извршити активирање вашег налога. Ово је неопходно да бисте доказали да заиста приступате електронској пошти са адресе коју сте унели.Уколико нисте примили емаил поруку, покушајте најпре да помоћу опције Заборављена лозинка иницирате поновно слање поруке. Унесите свој број индекса и годину уписа у поља и сачекајте поновну поруку. Ако и даље не добијате емаил поруку, вероватно сте унели погрешну адресу. Можете се обратити администратору сајта за помоћ.
Након успешног активирања налога, са почетне стране у форму за пријаву на сајт унесите податке: своје Корисничко име (комбинација броја индекса и године) и Лозинку.
Улазите у систем за преглед интерних новости, актуелних докумената и линкова намењених студентима. У оквиру друге опције - Профил корисника можете вршити промену ваше лозинке и неких личних података ако желите.
Трећа опција - Моји предмети даје приказ вашег студијског програма по семестрима и ваше оцене. Оцене се ажурирају једном дневно, након њиховог евидентирања у систему Студентске службе Факултета.
На почетној страници сајта ФТН постоји опција Заборавили сте лозинку помоћу које можете поново примити емаил поруку са подацима за пријаву. Наравно, на адресу коју сте оставили приликом регистрације налога. Уколико сте временом променили адресу, обратите се администратору за помоћ и промену адресе.
За све проблеме у вези са процесом регистрације или евентуалне нетачне податке које приметите у вези са својим налогом, слободно контактирајте администратора сајта. Такође, можете дати и своје сугестије и утиске о функционисању сајта. Уредник