Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Амбасадорка Кубе посетила Технички факултет

14. 06. 2011

У оквиру манифестације „Дани кубанске културе“ која се одржава у Чачку од 13. до 17. јуна, у  понедељак, 13. јуна  Технички факултет у Чачку посетила је амбасадорка Кубе  у Србији, г-ђа Мерцедес Мартинез Валдес.  У срдачном разговору са  деканом, проф. др Јерославом Живанићем и продеканом за науку, проф. др Бранком Јордовић,  г-ђа Мартинез Валдес изразила је захвалност за подршку, коју је Технички факултет пружио у реализацији кубанских културних садржаја, где је у протекла два месеца неколико пута приређено „вече салсе“ за студенте. У добродошлици упућеној амбасадорки, декан је гошћи представио  студијске програме и друге потенцијале Факултета, као и могућност за сарадњу са неком од кубанских високообразовних установа.

 

Poseta ambasadorke kube

 

Говорећи о образовном систему Кубе, амбасадорка је изразила спремност за посредовање у будућој сарадњи Техничког факултета и неког кубанског универзитета. Најављујући одржавање Конгреса посвећеног високом образовању, који се сваке друге године одржава у Куби , г-ђа Мартинез Валдес је позвала декана, проф. Живанића да идуће године  учествује у раду Конгреса на коме се окупља научна и стручна јавност из Латинске Америке и Европе.

„Дани кубанске културе“ у Чачку биће обележени традиционалном кубанском музиком, плесом, изложбом фотографија, приказивањем филмова, а посетиоци манифестације имаће прилику да се упознају са животном свакодневицом и културним приликама на Куби.
Организатор „Дана Кубе у Чачку“ је Друштво српско- кубанског пријатељства основаног прошле године у нашем граду.