Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана 4. Конференција „Техника и информатика у образовању - ТИО 2012“

4. 06. 2012

На Техничком факултету у Чачку од 1. до 3. јуна 2012. године одржана је 4. Научно-стручна конференција са међународним учешћем под називом „Техника и информатика у образовању - ТИО 2012“. Организатор Конференције „ТИО 2012“ је Технички факултет из Чачка уз покровитељство републичког Министарства просвете и науке и Универзитета у Крагујевцу и суорганизацију више факултета и стручних удружења која се баве образовањем из области технике и информатике. У име домаћина присутнима се обратио декан Факултета проф. др Јерослав Живанић и оснивач и председник Научног одбора конференције проф. др Драган Голубовић.


 

На скупу су се окупили експерти, научни и стручни радници из Србије и иностранства, који су у циљу унапређења образовања из области технике и информатике разменили знања и искуства, важна за све образовне нивое (основно, средње и високо).

 

 

Приказом стања и аналитичким освртом на ситуацију у образовању у овој области, како у Србији тако и у другим државама, указало се на потребе и значај техничког и информатичког образовања, као и на неопходност промена и иновирања наставних планова и програма, уџбеника и других наставних средстава која би била праћена перманентним усавршавањем наставника. На конференцији су посебно разматрани материјали у вези националних стандарда за технику и информатику, што је од великог значаја за даљу успешност реализације овог предмета. Научни и стручни радови аутора у коаутора у целости су објављени у Зборнику радова „ТИО 2012“ на око 1200 страна и на сајту конференције http://www.ftn.kg.ac.rs/tio2012.