Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет обележио 37 година успешног рада

16. 11. 2012

На Факултету техничких наука 15. новембра 2012. године одржана је свечана академија поводом Дана факултета и обележавања 37 година рада, на којој су промовисани дипломирани студенти основних, мастер и магистарских студија.

На свечаности су били присусутни гости са Универзитета у Крагујевцу, представници локалне самоуправе на челу са градоначелником мр Војиславом Илићем, представници привреде, пензионисани професори, професори факултета и студенти. Декан Факултета техничких наука, проф. др Јерослав Живанић, промовисао је 303 дипломирана студента основних студија, који су високо образовање завршили у школској 2011/2012. години, пет кандидата који су стекли академско звање магистра и 94 дипломирана судента мастер студија.

dan fakulteta 2012

Приликом обраћања гостима и дипломцима декан Живанић је рекао:
- У прва три реда седе гости факултета, а у осталим дипломирани студенти. Сада вас посматрам и гледам и мислим да би много декани факултета пожелели да виде оволики број дипломаца. Визија Факултета техничких наука је да буде у друштву најбољих и зато имамо све три компененте на којима се факултет заснива. То су образовање, научно истраживачки рад и трансфер знања и технологија. Факултет има своје место у региону, своје место у граду и доприноси да Чачак буде регион знања. Сви потези на факултету су у духу Болоњских процеса. Дубоко смо закорачили у промене следећи потребе да се смањи време трајања студија, повећа ефикасност студирања, повећа квалитет наставноиг процеса и научноистраживачког рада. Чинимо значајне напоре у опремање лабораторија и рачунских центара и подмлађивање кадрова. Желим да будете добри људи и да часно проносите име факултета у Чачку, поручио је декан Живанић. 

prorektor

У име Универзитета у Крагујевцу скупу се обратио проректор проф. др Бранислав Јеремић који је истакао да је Факултет техничких наука један од стубова развоја Универзитета, јер има највећи број студијских програма.

- Универзитет у Крагујевцу је једна велика породица који у свом саставу има 12 факултета који покривају трећину Србије. Само шест факултета је у Крагујевцу, остали су у Чачку, Ужицу. Краљеву, Јагодини, рекао је проректор Јеремић који је дипломираним студентима поручио да су једини потенцијал који може и треба да помогне да се ова земља изведе из кризе и унапреди.

gradonacelnik i etfbg

Градоначелник Чачка мр Војислав Илић подсетио је присутне да су дипломирани студенти са овог факултета препознатљиви не само у Чачку већ и широм Србије и додао да су то данас водећи привредници, професори и успешни менаџери.
Проф. др Зоран Лазаревић са Електротехничког факултета у Београду у име декана проф. др Бранка Ковачевића честитао је дипломираним студентима, а декану Јерославу Живанићу уручио поклон – уметничку слику.

 

Студент генерације је Гордана Рендулић, дипломирани инжењер за индустријски менаџмент, која је остварила просек 9,67. Као најбољем студенту генерације припала јој је награда из Фонда „Проф. др Миливоје Урошевић“.

rendulic

 - За мене је велика част што сам проглашена за студента генерације и добила сам јак мотив да наставим даље школовање. Препоручила бих свим средњошколцима да упишу овај факултет. Студирање је било јако занимљиво, положила сам 43 испита плус дипломски рад. Уведена је „Болоња“ па је слично као у средњој школи, идемо на колоквијуме и имамо времена за дружење, изјавила је Гордана Рендулић.

Награђени су и инжењер менаџмента Сања Пузовић (просек 9,67), дипломирани инжењер електротехнике Драган Ћетеновић (9,16), инжењер менаџмента Ненад Вукосављевић (9,35), дипломирани инжењер електротехнике Милан Томић (9,14), инжењер информационих технологија Филип Радовић (8,97) и дипломирани инжењер информатике Ђорђе Бањевић (8,77).

Чачанско предузеће „Електроинжењеринг“ наградило је студента 3. године електроенергетике Душана Прешића, који је у току досадашњих студија остварио просечну оцену 9,19.

На крају свечаности награђени су и професори факултета који су завршили свој радни век и отишли у пензију: проф. др Драган Голубовић и Мира Станишић. За две деценије рада, ФТН је наградио проф. др Милоша Радовановића, др Сашу Стојковића и мр Небојшу Станковића.

diplome muzika


За све госте после свечаности приређен је пригодан коктел у холу факултета, а свечаност су увеличали професори и ученици Музичке школе који су извели неколико композиција.