Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Техника и информатика у образовању - ТИО 2014

2. 06. 2014

На Факултету техничких наука у Чачку одржан је 5. Научно- стручни скуп са међународним учешћем  „Техника и информатика у образовању - ТИО 2014“. Конференцију је свечано отворио декан ФТН Јерослав Живанић, а у име Програмског и Организационог одбора присутнима се обратио председник Програмског одбора конференције проф. др Живадин Мицић, који је том приликом уручио проф. др Драгану Голубовићу плакету захвалности за вишедеценијску популаризацију и развој наставе из области технике и информатике.

 

ТИО 2014 отварање

 

И овога пута, на скупу су се окупили експерти, научни и стручни радници из Србије и иностранства, који су у циљу унапређивања образовања из области технике и информатике у оквиру секција и округлих столова размењивали знања и искуства, важна за све образовне нивое. Тема Конференције била је идентификација проблема у настави технике, истраживање узрока и  проналажење начина да се ти проблеми реше од нивоа предшколског до факултетског образовања. Приказом аналитичког освртана стање образовања у овој области указано је на неопходност промена и сталног усавршавања наставних планова и програма, побољшања уџбеника и других наставних средстава, могућност коришћења мултимедијалних и других средстава као и стручно усавршавање запослених у образовању.

 

Радни део скупа почео је пленарним излагањима у оквиру којих је руководилац ТЕМПУС пројекта „НеРеЛа“ др Радојка Крнета, ванр. проф. на ФТН, поред осталог, представила  активности које су усмерене на изградњу мреже удаљених лабораторија за јачање сарадње универзитета и средњих стручних школа. Циљ пројекта је унапређивање инжењерских студија у Србији увођењем у наставу даљинских експеримената, као и јачање сарадње универзитета и средњих стручних школа кроз обуке наставника из школа за примену даљинских експеримената у настави.

 

Пленарно предавање

 

Организатор Конференције „ТИО 2014“ је Факултет техничких наука у Чачку уз  суорганизацију Универзитета у Крагујевцу-Темпус пројекта „NeReLa“, Техничког факултета „Михајло Пупин“ из Зрењанина, Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању - Чачак, као и  удружења која се баве техничким образовањем. Покровитељи скупа су републичко Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Универзитет у Крагујевцу.

 

Фото галерија