Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН учествовали на Електријади у Бечићима

27. 05. 2015

Међународни сусрети студената електротехнике, познатији као Електријада, традиционално се одржавају већ дуже од пола века на просторима бивше Југославије и представљају највећи годишњи скуп студената електротехнике у Европи. Електријада кроз своје програме шири и популарише све сфере активног студентског живота – научни рад, такмичења у знању, спортска такмичења, едукативне програме, забаву и дружење.

 

 

55. међународни сусрети студената електротехнике — Електријада 2015 одржани су у Бечићима у Црној Гори од 19. до 24. маја 2015. године. Петодневни програм Електријаде ове године окупио је преко 2200 учесника са 20 факултета из читаве југоисточне Европе. Поред студената из Србије, редовни учесници Електријаде су и студенти из Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније, Македоније, Хрватске, Бугарске, Пољске. Формални део ове манифестације чине такмичења у знању и спорту, где се студенти такмиче у индивидуалној конкуренцији, али и екипно за пласман својих факултета. Такође, на Електријади су организоване презентације студентских радова и пројеката, дискусије о новим трендовима у образовању, семинари о модерним научним достигнућима из области електротехнике, изложбе Музеја Николе Тесле, презентације фирми из струке. Електријада за већину студената представља извор позитивне енергије, добру забаву и незаборавне моменте, а самим тим најлепше проведено време у току студирања.

 

Електријада 2015 2

 

Екипа Факултета техничких наука из Чачка активно је учествовала у свим дешавањима и постигла запажене резултате како у спортским надметањима (освојено је 4.место у мушкој одбојци, као и запажени наступи у кошарци и шаху у мушкој конкуренцији) тако и у такмичењима из науке (5. место из Теорије електричних кола екипно, а колега Сава Милосављевић је тринаести у појединачној конкуренцији као и 6. место екипно из Основа електротехнике).