Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Свечаним пријемом бруцоша на ФТН почела школска година

26. 09. 2016

У Великом амфитеатру  Факултета техничких наука у Чачку  уприличен је  свечани дочек 42. генерације студената, интонирањем студентске химне "Gaudeamus igitur" означен је почетак школске 2016/2017. године. 

Добродошлицу бруцошима је пожелео  продекан за наставу др Милан Плазинић

- Са нестрпљењем смо ишчекивали долазак још једне генерације студената. Свима честитам положени пријемни испит и добро дошли на наш факултет. Посебно честитам прворангиранимa на листи за пријем на факултет. Почетак студија је почетак новог раздобља у вашем животу, а можда и сигурно један од преломних тренутак. Капитал овог факулетата су студенти, професори и асистенти са својим знањима и сво особље које заједно са вама чине једну породицу.

 

Rukovodstvo

 

У име Универзитета у Крагујевцу студенте је поздравио проректор Универзитета проф. др Јерослав Живанић:

-Поред стеченог знања на факултету, немојте да прихватате негативне утицаје којих има као и у сваком граду. Када завршите и добијете диплому, знам да ћете изаћи као добри и племенити људи који ће добити прилику да пласирају своје знање. Ви сте од данас велика поносна породица академске заједнице нашег факултета, рекао је проректор  Живанић.

 ПОЗДРАВНА РЕЧ ДЕКАНА


Поштоване колегинице и колеге, бруцоши ФТН Чачак, генерације 2016.

Услед унапред уговорених обавеза око посете Факултету за рачунарске науке Европског универзитета на Кипру (http://euc.ac.cy/easyconsole.cfm/id/167), нисам био у могућности да са Вама поделим за Вас јединствени тренутак почетка академске каријере. Уверен сам да су Вам проректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Јерослав Живанић, колегијум продекана ФТН и чланови Студентског парламента упутили искрене поздраве добродошлице на наш Факултет. Цео колектив ФТН је спреман да са Вама оствари искрену сарадњу током Вашег школовања, непрестано ради на побољшању услова студирања у Чачку и обогаћује бројне облике међународне сарадње путем мобилности студената, сарадника и наставника Факултета.
Конзорцијум NeReLa Темпус пројекта којим успешно координира ФТН Чачак и чијом изузетном реализацијом су лабораторије Факултета опремљене најсавременијом рачунарском опремом управо одржава радни састанак на Кипру с циљем планирања наредних активности, чиме ће се Вашој генерацији омогућити образовање према актуелним европским стандардима.

До скорог сусрета на нашем ФТН, примите срдачне поздраве од свих чланова радног тима са Кипра.

Д Е К А Н
ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ
Проф. др Небојша Митровић


У име руководства Града Чачка студентима прве године  обратио се  члан Градског већа задужен  за образовање и науку, др Милан Лукић и изразио  очекивање да ће нови студенти пратити и надмашити досадашње генерације дипломаца који су оставили велики траг у животу града и Србије.

 

Prijem 2

 

- Велика ми је част да вас поздравим у име Града Чачка. Мислим да сте направили прави избор уписом на Факултет техничких наука, јер су бројни привредници, професори, са овог факултета оставили велики траг у нашем граду, Србији и шире.

 

Студент продекан Никола Лукић поручио је младим колегама да је број колега највећа потврда квалитета и снаге Факултета техничких наука у Чачку и његове будућности, а председник Студентског парлемента Милован Кнежевић је рекао да је сигуран у добру и успешну будућу сарадњу сарадњу на добробит студената и Факултета.

Студенте је поздравио директор Студентског центра Драган Јововић , а у уметничком делу програма наступила је Ива Вуковић, ученица Средње музичке школе у Чачку.

 

Пријем 3

 

Након завршетка свечаности студенти прве године су имали и прва предавања.

 

Фото галерија >>>