Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН на Сајму образовања „Индекс 2017“

23. 02. 2017

Факултет техничких наука у Чачку представљен је на традиционалном Сајму образовања „Индекс 2017“ одржаном у Дому културе у Чачку.

 

Факултет техничких наука учествовао је на овогодишњем 13. Сајму образовања „Индекс 2017“ који традиционално организује Туристичка организација Чачка у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Школском управом Моравичког округа и Националном службом за запошљавање. Чачански матуранти су имали прилику да се на једном месту информишу о студијским програмима, начину студирања, предстојећем пријемном испиту, студентском животу. Заједничко за већину младих људи било је питање какве су могућности запошљавања у земљи и иностранству са знањима и звањима која буду стекли по окончању студија.

 

Indeks 2017

 

Тим ФТН који су чинили асистенти и студената уз подршку професора представили су матурантима  студијске програме: пет програма четворогодишњих основних академских студија и интегрисане академске студије које трају пет година, на које у школској 2017/2018. години могу конкурисати на Факултету техничких наука у Чачку. Такође, представљен је  програм бесплатне припремне наставе, за који је пријављивање кандидата у току. Припремна настава ће се реализовати из пет предмета који ће будућим студентима значајно олакшати полагање пријемног испита. За велико интересовање средњошколаца за студије на ФТН продекан за наставу др Милан Плазинић каже да су студијски програми атрактивни поготово у области информационих технологија:

- До сада смо уписивали 295 студената на свих шест студијских програма, а за ову годину из ресорног Министарства је најављено да ће на програму ИТ-а уписна квота бити проширена за 60 места.

 

Поједине школе организовале су групни долазак на сајам, а будући студенти кажу да им овај вид представљања студијских програма значи како би добили што више информација о студијским програмима и начину студирања. Сајам образовања свечано су отворили помоћница градоначелника Мирјана Ђоковић и директор Туристичке организације Драгомир Савић.