Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН на сајму „Међународни дани енергетике и инвестиција“

7. 03. 2017

На овогодишњем Сајму „Међународни дани енергетике и инвестиција“, одржаном у Новом Саду од 2-3. марта 2017. године у оквиру сајамског наступа Града Чачка,  Факултет техничких наука представио је низ елебората из области енергетске ефикасности који су реализовани у сарадњи са градом за различите типове грађевинских објеката. Тим ФТН представио је истраживања која се спроводе у примени савремених изолационих материјала и зградарству.

 

Међународни дани енергетике и инвестиција

 

Такође, у конгресном делу сајма, у оквиру теме „Прилике за инвестирање на локалу“, у оквиру презентације града Чачка, представљени су ресурси и потенцијали  Факултета техничких наука у Чачку, превенствено као образовне установе која образује квалитетне кадрове, спремне да одговоре на савремене захтеве пословања привредника из области које се уче на свим студијским програмима који се реализују на факултету.

 

Централне теме на сајму биле су из области енергетике, финансирања и грађевинарства, као и посебне везе грађевинарства и енергетике кроз енергетску ефикасност у зградарству. На Међународним данима енергетике и инвестиција, током два дана, представљене су компаније и технологије у области енергетске ефикасности, грађевинарства, обновљивих извора енергије и заштите животне средине, финансијске институције и организације које финансирају пројекте у овој области, локалне самоуправе, агенције, удружења и у конгресном и изложбеном делу.

 

 

Међународни дани енергетике и инвестиција

 

Организатори сајма су Централно европски форум за развој CEDEF, Новосадски сајам и Покрајински секретаријат за енергетику, грађевинарство и саобраћај.