Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Велико интересовање студената ФТН за добровољно давалаштво крви

19. 04. 2018

На Факултету техничких наука организована акција добровољног давалаштва крви. Према оцени представника Завода за трансфузију крви у Чачку и овога пута студенти су добрим одзивом још једном потврдили да се према броју учесника у добровољном давалаштву студенти ФТН сврставају међу најбројније даваоце крви у Чачку из једне организације.

За неколико сати драгоцену течност дало је 60 добровољна давалаца, што је, према оцени др Славице Китановић, одличан одзив.

-Акције добровољног давалаштва крви које се организују на ФТН су за сваку похвалу и студенти се традиционално одазивају у значајном броју. – рекла је др Китановић и додала да је овога пута забележен већи број давалаца који први пут дају крв додајући да је било много више заинтересованих давалаца у односу на могућност реализације, тако да ће студенти крв давати и данас у две средње школе у којима се данас организују акције.

Акцију су организовали Студентски парламент ФТН уз подршку руководства Факултета у сарадњи са Заводом за трансфузију крви у Чачку и Црвеним крстом у Чачку.