Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

САРАДЊА ФАКУЛТЕТА ТЕХНИЧКИХ НАУКА И CARINTHIA UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES, VILLACH, AUSTRIA

24. 04. 2018

На основу иницијативе проф. др Радојке Крнете и prof. dr Andreasa Pestera реализоване су почетне активности за успостављање сарадње Факултета техничких наука у Чачку и  Carinthia University of Applied Sciences Villach из Аустрије кроз заједничко аплицирање на Erasmus+ пројекту “Knowledge Services for Energy Efficiency Support – Bridging regions” и билатералном пројекту научне и технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Aустрије за период 2018 – 2019. године „Паметна решења за подизање свесности младих грађана о значају коришћења обновљивих извора енергије и повећања енергетске ефикасности у локалној заједници“.

Prof. dr Andreas Pester посетио je Факултет техничких наука  20. априла 2018.г. у вези договора о проширивању сарадње кроз заједничко аплицирање у предстојећим позивима  на пројектима Мултилатералне сарадње у Дунавском региону и Erasmus+ пројеката за мобилност студената и наставника, као и о другим могућностима стипендираног боравка наставника и студената нашег Факултета на Carinthia University of Applied Sciences. У оквиру боравка на Факултету Prof. dr Andreas Pesterје обишао и лабораторије за електричне машине, погоне и мехатронику, као и Е-Лаб лабораторију и изразио интересовање за експерименталне поставке у лабораторијама, a своје импресије ће, како је рекао, пренети колегама у Villachу у циљу даљег проширења сарадње.