Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представници ФТН у посети Универзитету у Бреши

10. 07. 2018

У оквиру Еразмус+ програма мобилности oсобља Универзитета у Крагујевцу и Универзитета у Бреши (Италија) у јуну 2018. године реализована је одлазна мобилност наставног и административног особља нашег Факултета. Продекан за науку и међународну сарадњу проф. др Данијела Милошевић и продекан за финансије и сарадњу са привредом проф. др Снежана Драгићевић посетиле су Department of Civil Engineering Environment Territory Architecture and Mathematics и Department of Economics and Managementа којима су студентима докторских студија и истраживачима одржале семинаре из својих научних области. Том приликом посећене су лабораторије и обављено је низ састанака са професорима Универзитета у Бреши на којима је договорано о даљој сарадњи и заједничком учешћу на међународним пројектима.

У оквиру мобилности административног особља Милка Јовановић је посетила Ректорат Универзитета у Бреши и Department of Civil Engineering Environment Territory Architecture and Mathematics у циљу упоређивања и усавршавања знања у оквиру административних послова на универзитету и факултету.

Мр Зоран Јевремовић је посетио Рачунарски центар Универзитета у Бреши где јеразменио искуства у вези послова администрирања мреже и примене напредних технологија у раду, а  разговарало се и о будућој сарадњи и размении скустава.Такође, посетио је Ректорат Универзитета где је имао прилику да се упозна са функционисањем система рада студентске службе као и начина вируелизације и примене напредних софтверских решења из те области.

Поклон Факултету техничких наука од Универзитета у Бреши

Мапе света које је направио  Gulio Aleni из Бреше у сарадњи са Кинезима 1623. године са првим пројекцијама полова. Оригинали се чувају у Библиотеци у „Апослтолик“ у Ватикану.

Кинези  га зову „Конфучије Запада“, а Италијани „Марко Поло  из Бреше“ и сматра се да је био амбасадор Европске културе и цивилизације у свету и на далеком истоку.