Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Додељени сертификати полазницима обуке за преквалификацију у ИТ

6. 08. 2018

На ФТН Чачак је завршена шестомесечна обука за 30 полазника у оквиру програма преквалификације за ИТ за Јава програмирање и Развој Веб апликација. Програм је подржан од стране Владе Републике Србије и Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП).  Пројекат је реализовао Факултет техничких наука у Чачку у партнерству са Научно технолошким парком Чачак. Након успешно завршене обуке полазницима су 28. јула на завршној конференцији на ФТН Чачак уручени сертификати. Том приликом, продекан за научно-истраживачку делатност и руководилац пројекта на ФТН Чачак, проф. др Данијела Милошевић, истакла је значај обуке у смислу целоживотног учења и потребе за континуираним усавршавањем у области информационих технологија. „Програм обуке осмишљен је са циљем да брзо допринесе понуди талената на тржишту рада. ФТН Чачак ће у партнерству са НТП Чачак у наредних годину дана пружати пуну подршку и помоћ у запошљавању полазника који су завршили обуку уз организовање редовних састанака и праћење индивидуалног напретка“, истакла је проф. др Милошевић. Полазници су у прилици да похађају праксу у успешним ИТ компанијама уз стицање неоходних знања и вештина за своју будућу професију. Захваљујући квалитетној сарадњи са компанијама у ИТ сектору, омогућено је похађање праксе у: Quantox, Docuс, Okta, Dell, Lobo, iCraft и другим.

 

Из две изузетно успешне групе предавачи су издвојили три најбоља полазника којима је награде уручио Мирко Пешић, в.д. директор НТП Чачак. Најбољи полазници су осим награде добили могућност да користе услуге Научно-технолошког парка у Чачку. Најуспешнији кандидати су: Никола Чекеревац, Александар Нешовић и Никола Џамбасевић којима ово признање даје сатисфакцију за уложени труд као и пуну подршку НТП Чачак у потенцијалном покретању сопственог посла у области информационих технологија.

 

Пројекат преквалификација на ФТН Чачак траје до краја октобра 2019. године, и уз подршку Факултета очекује се максимална запошљивост свршених полазника обуке у ИТ компанијама.