Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

НАУЧНО ТЕХНОЛОШКИ ПАРК- БУДУЋНОСТ ТВОГА ГРАДА

13. 12. 2018

На Факултету техничких наука у Чачку 11. децембра 2018. год. у сарадњи Научно технолошког парка из Чачка и Београда, за студенте и ученике средњих школа приређено је предавање на тему: „Научно технолошки парк- будућност твога града“.

Презентован је развој НТП Београд, услуге и сервиси за стартап и технолошко развојне компаније. Присутнима су се обратили Мирко Пешић (в.д. директор НТП Чачак), проф. др Данијела Милошевић (декан ФТНЧачак), Милица Дачић (заменица градоначелника Чачка) и Гордана Даниловић Грковић (в.д. директорка НТП Београд) са својим тимом, а представљене су стартап компаније Event rate и Lеаn pay,основане од стране младих који су високо образовање стекли на Факултету техничких наука у Чачку. Они су својим радом и упорношћу постигли успех у реализацији својих идеја.

Оснивање и развој научно-технолошких паркова има немерљив значај за раст локалне и националне привреде, запошљавање младих високообразовних људи и развој друштва у целини. Значај је утолико већи зато што се ради о напретку друштва развојем нових производа и услуга са додатом вредношћу, што подстиче непрекидно увећање интелектуалног капитала као капитала будућности.

Уз финансијску подршку Владе Републике Србије и Кабинета министра за иновације и технолошки развој опрема се Стартап центар Чачак. Задатак регионалног Старап центра је стварања услова за развој стартап заједнице, оснивање hightech предузећа и подстицање регионалног развоја.