Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Пројектни тим ФТН посетио Универзитет у Црној Гори

28. 06. 2019

У оквиру програмске активности Развоја високог образовања Министарства за просвету, науку и технолошки развој Републике Србије на пројекту„ Иновирање групе стручно апликативних предмета студијског програма Електротехничко и рачунарско инжењерство – модул Индустријска електроенергетика у циљу развоја дигиталних компетенција и увођења елемената концепта Индустрија 4.0“ реализована је планирана програмска активност посете Универзитету Црне Горе.

Чланови пројектног тима из Чачка проф. др Мирослав Бјекић, др Марко Росић,доц. и асистенти Милош Божић и Марко Шућуровић посетили су Електротехнички факултет у Подгорици, где су са колегама проф. др Сашом Мујовићем, проф. др Владаном Радуловићем, проф. др Милованом Радуловићем и др Мартином Ћаласаном, доц. разменили искуства у погледу извођења и усавршавања наставе у оквиру предмета везаних за индустријску електроенергетику. Том приликом договорене су и завршне активности у вези креирања заједничког практикума из предмета Регулација електромоторних погона аутора др Марка Росића, доц. и др Мартина Ћаласана, доц.

На Поморском факултету у Котору чланови пројектног тима из Чачка са колегама др Татијана Длабач, доц., мр Мирославом Вукичевићем и Лазаром Никитовићем разговарали су о наставним предметима академског студијског програма Поморска електротехника. Руководилац овог студијског програма др Длабач објаснила је специфичности наставних предмета који се изучавају на том студијском програму, са посебним освртом на предмете везане за електро енергетски комплекс брода, у чијем извођењу учествују колеге са Електротехничког факултета у Подгорици. У оквиру посете реализован је обилазак Бродомашинског и ХВ симулатора и Лабораторије за електротехнику.