Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти ФТН организовали Хуманитарну универзитетску недељу спорта

14. 05. 2021

На теренима Спортског центра „Младост“ у Чачку одржава се Хуманитарна универзитетска недеља спорта, такмичење на коме учествују студенти осам факултета Универзитета у Крагујевцу, а приход од котизација биће опредељен у хуманитарне сврхе, овога пута за лечење девојчице Нађе.

Поносна на студенте Факултета техничких наука у Чачку од којих је потекла идеја да се већ пету годину за редом организује спортска манифестација хуманитарног карактера, декан проф. др Данијела Милошевић је изјавила да је бављење спортом веома важно и за дух и за ум, додајући да је сарадња студената веома важна што показује и ова манифестација која је прерасла у универзитетско спортско дружење.

Хуманитарну недељу спорта подржо је Универзитет у Крагујевцу,  а студенте на спортским теренима подржали су  ректор Универзитета у Крагујевцу проф. др Ненад Филиповић и проректор проф. др Драган Ђурчић.

„Универзитет у Крагујевцу у свом саставу нема факултет за спорт, а спортске манифестације као што је ова представљају увод за размишљање о високом образовању из области спорта  на Универзитету у Крагујевцу.“- рекао је ректор Филиповић.

 

 

У име организатора Студентског парламента Факултета техничких наука, председник Урош Глишић захвалио је Универзитету у Крагујевцу, колегама из Студентског парламента Универзитета кога је представљао потпредседник Илија Петровић,  граду Чачку, Спортском центру „Младост“ и привредницима, јер, како је навео, заједничком подршком успело се у реализацији манифестације у неуобичајеним пандемијским околностима.

Завршна свечаност планирана је за уторак 18. мај када ће бити уручена признања победницима, а финансијска средства уплаћена за лечење Нађе.  У оквиру активности организован је и „Хуманитарни базар“ за чију организацију се побринула Милица Ђоковић, студент продекан на ФТН.

Отварању манифестације присуствовао је у име града Чачка помоћнк градоначелника Мирослав Петковић.