Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Успешна продајна изложба „Техника и предузетништво у Моравичком округу“

1. 06. 2021

На Градском тргу у Чачку, у петак 28. маја одржана је хуманитарна продајна изложба под називом Техника и предузетништво у Моравичком округу.

На изложби су продавани макете и модели које су ученици основних школа са територије Моравичког округа израдили на часовима Технике и технологије, а сав приход је прослеђен у хуманитарне сврхе за помоћ деци.

Представници актива наставника технике и информатике Моравичког округа су изразили захвалност свима који су се одазвали и на било који начин учествовали у овој хуманитрано-продајаној изложби.

"Циљ изложбе је промоција предузетничког духа код најмлађих, као и осећај за хуманост и помоћ онима којима је помоћ неопходна. Овај догађај, за који се надамо да ће постати традиционални, је уједно и прилика да наставници и ученици из основних и средњих школа Моравичког округа прикажу и изложе све своје радове и пројекте који су реализовани на часовима у току школске године" - изјавио је професор Технике и технологије и  Информатике и рачунарства из ОШ „Др Драгиша Мишовић”, Далибор Чукљевић.

Члан Градског већа, ресорно задужен за образовање, др Милош Папић, ванр. професор који је и један од иницјатора ове изложбе, изразио је огромну захвалност пре свега ученицима и професорима из школа које су се одазвале на позив и учествовале у манифестацији. Он је истакао да је задовољан учињеним на овом премијерном издању овакве изложбе и изразио наду и уверење да ће следеће године као и сваке наредне, изложба бити све масовнија, садржајнија и успешнија у сваком смислу.

Организатори и рализаотри изложбе су заједнички изразили захвалност свима који су посетили штандове на Градском тргу, купили неки модел, макету или употребни предмет који је израђен у школи и на тај начин учинили једно добро дело и помогли деци којима је помоћ потребна.

Организатори изложбе су Факултет техничких наука у Чачку и Актив наставника технике и информатике Моравичког округа, а покровитељи су Факултет техничких наука и Град Чачак.