Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Студенти Факултета техничких наука у Чачку добитници стипендије Доситеја

12. 07. 2022

На Економском факултету  Универзитета у Крагујевцу свечано су уручене стипендије најбољим студентима за академску 2021/22. годину – Доситеја.  Међу добитницима ове традиционалне стипендије су и студенти Факултета техничких наука у Чачку, чија је просечна оцена изнад 9.  Стипендисти са ФТН-а у Чачку  су Сара Стевановић, добитница стипендије  за основне академске и мастер академске студије Инжењерски менаџмент, Анастасија Шиљковић, основне академске студије Инжењерски менаџмент и студенти основних академских студија Информационе технологије Јелена Попадић, Дарко Радуловић и Данило Кораћ.  Студенти истичу да је ова стипендија велика мотивација за даље школовање и напредовање.
 
 
„На самом почетку студија, учење зарад високих оцена је био циљ из личних разлога, међутим када сам сазнала за Доситејеву стипендију то је био додатни подстрек да непроспавана ноћ пред испит ипак вреди. Име које носи и дуга традиција доделе ове стипендије је сама по себи довољна, ако се томе дода и то да је ово најпрестижнија стипендија за студенте наше државе на завршној години основних и мастер студија , сатисфакција дуплог добитника је невероватна. Плакете красе зид, а осећај када прочитате своје име на листи добитника је додатна мотивација за све што следи“, каже Сара Стевановић, добитница стипендије Доситеја.
 
 
Стипендије Доситеја добио је 141 студент Универзитета у Крагујевцу, а на нивоу Србије, Фонд за младе таленте Републике Србије доделио је укупно 1550 стипендија за студенте завршних година основних и мастер студија у Републици Србији. Честитамо свим колегама!