Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука у Чачку по четврти пут учествује у реализацији Програма преквалификација за ИТ

31. 08. 2022

Факултет техничких наука у Чачку по четврти пут учествује у реализацији Програма преквалификација за ИТ кроз две обуке: Java и Java Script. Онлајн програми преквалификације које ће током 2022. и 2023. године реализовати чачански ФТН обухватиће 40 лица, а могућност за овај вид образовања стекли су кандидати са подручја читаве Србије који су после другог круга селекције испунили потребне  критеријуме. ИТ програми на ФТН, у складу са захтевима организатора,  садрже по 252 часа стручне обуке из области  Java и Java Script, 40 часова „меких вештина“ и 120 часова праксе. Први часови на ФТН Чачак одржани су 29. августа. 
 
 
Пројекат преквалификације организује Канцеларија за информационе технологије и електронску управу у сарадњи са Програмом Уједињених нација за развој (УНДП). 
 
 
Економски параметри указују да је ИТ сектор један од највећих нето извозника у Србији и сваке године бележи стопу раста од преко 20%, са јаким потенцијалом за наставак  тог тренда, што је један од кључних разлога за инвестирање у ИТ образовање како формално тако и неформално.