Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржани „Дани каријере 2022.“ на Факултету техничких наука у Чачку

1. 11. 2022

„Дани каријере 2022.“  одржани су од 28. до 29. октобра на Факултету техничких наука у Чачку. У реализацији Студентског парламента и уз подршку управе Факултета и сарадника из привреде, манифестација је одржана у форми два такмичења- Хакатон и студија случаја (Case study).
 
 
У конкуренцији четири тима, победници програмерског такмичења „Хакатон“ су студенти Факултета техничких наука у Чачку - Вељко Лончаревић, Саво Шућуровић, Богдан Милојевић и Стефан Насић. Друго место припало је, такође, студентима са Факултета техничких наука у Чачку- Теодора Ракоњац, Лазар Старчевић и Илија Нешковић, док је треће пласирано решење била идеја студената са Државног универзитета у Новом Пазару.  Трочлани и четворочлани тимови имали су 24 сата да креирају софтверска решења и осмисле најбољи одговор на тему „Tech for EDUHack- Inovativna IT rešenja za kvalitetnije obrazovanje”. О решењима студената одлучивао је стручни жири који су чинили професофи Факултета техничких наука у Чачку, проф. др Ненад Стефановић и др Марија Благојевић, ванредни професор и Немања Гранић, представник компаније „Vtool“.
 
 
У студији случаја учествовала су четири тима. Прво место припало је студенткињама са Економског факултета у Крагујевцу, друго место освојиле су студенткиње Економског факултета у Нишу и треће место су студенти Факултета за хотелијерство и туризам из Врњачке Бање.  Пред студенте су  постављени проблеми  у пословању индијске компаније која се бави изнајмљивањем возила, а задатак студената је био да пронађу најбоље пословно решење за ову компанију. Чланови стручног жирија били су Никола Радосављевић, сарадник у настави на Факултету техничких наука у Чачку, Милица Дуканац, сарадник у настави на Економском факултету у Крагујевцу и Димитрије Милинковић, представник компаније „Royalada“.
 
 
 
Генерални спонзор манифестације „Дани каријере 2022.“ је компанија „Microsoft“ која је подржала и финансирала овај пројекат студената, а сама регистрација Студентског парламента у овој компанији трајала је скоро шест месеци и одвијала се на глобалном нивоу.  
 
Поред компаније „Microsoft“, овај догађај су подржали и издвојили ресурсе Град Чачак и компаније „Endava“, „Royalada“, „Fractal“, „Lioneight“, „Del Systems“, „Vtool“, „Inery Blockchain“, „Knjaz Miloš“, „Uspon“, „Rapsody travel“ и пекара„Pons“.   
 
 
За прва три места на програмерском такмичењу додељене су новчане награде, док је за такмичење студија случаја првопласирана екипа освојила пут у Будимпешту, а друге две екипе технику.