Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Успешно реализоване мобилности наставног особља ФТН-а у оквиру CEEPUS програма

2. 11. 2022

У периоду од 23. до 30. октобра 2022. године професор струковних студија Ивана Крсмановић и ванредни професори Бранко Копривица и Марко Росић релизовали су наставничку мобилност у Грацу на Универзитету примењених наука CAMPUS 02, при чему су успостављени контакти са наставницима из области комуникација у техници, аутоматизације и Индустрије 4.0. У току посете разматране су могућности за реализовање већег броја мобилности у наредном периоду, укључивања студената у мобилности и извођење стручне праксе, као и други видови институционалне сарадње. Ова мобилност представља наставак дугогодишње сарадње поменутих институција.
 
 
Професори Копривица и Росић посетили су и  Унививерзитет Јоханес Кеплер и Центар за мехатронику у Линцу и том приликом одржали радни састанак са њиховим наставницима и руководиоцима у области електромоторних погона и испитивања магнетских материјала. при чему су разматране могућности за сарадњу кроз пријаву заједничких ЕУ пројеката и реализацију мобилности, али и друге могућности повезивања и сарадње. Ово је први званични састанак представника поменутих институција и представља почетак сарадње.