Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Глобална компанија нуди јединствен курс студентима ФТН Чачак

3. 02. 2023

Компанија Inery, са седиштем у Сингапуру,  одржала је презентацију под називом „Увод у блокчејн- технологију за будућност weba“ на Факултету техничких наука у Чачку. Inery је глобална компанија која је направила  свој блокчејн протокол, посебно оптимизован за пренос података.

 

 

Ова светска компанија, која има своју канцеларију и Чачку, студентима Факултета техничких наука у Чачку нуди прилику да науче више о овој технологији и доступним решењима кроз програм едукације „Увод у блокчејн“. Представници Inery-ја  препознали су потенцијал студената ФТН-а Чачак и одабрали их да међу првима у Србији, на практичним примерима, унапређују своја знања у области ове технологије. Како кажу из ове компаније, блокчејн се све више користи у многим секторима и има велики потенцијал да утиче на аспекте свакодневног живота. До сада, у Србији није реализован курс овог типа.

 

Практични едукативни програм „Увод у блокчејн“ изводиће се на Факултету техничких наука у Чачку, првих шест уводних предавања овог курса биће доступно свим студентима, након тога се врши селекција кандидата који ће пратити цео курс, а они најбољи ће имати и могућност запослења.