Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржан Дан отворених врата: Матуранти из целе Србије и региона посетили ФТН Чачак

24. 04. 2023

У оквиру манифестације Дан отоврених врата велики број матураната из земље, али и региона посетио је Факултет техничких наука у Чачку. Ово је био први непосредан сусрет матураната са наставницима и сарадницима ФТН Чачак у овој години. За будуће студенте тог дана реализован је велики број активности кроз које су имали прилику да сазнају о наставним и ваннаставним активностима и студентском животу у Чачку, пријемном испиту и условима уписа,  али и да обиђу град. 
 
 
Присутне матуранте поздравила је и упутила срдачну добродошлицу декан ФТН, проф. др Данијела Милошевић. У свом обраћању будућим матурантима проф. др Милошевић говорила је о предностима студирања на најбројнијем факултету Универзитета у Крагујевцу, изврсној сарадњи са привредом и могућностима запослења након дипломирања, као и о мобилности студената ФТН Чачак. 
 
 
У оквиру манифестације Дан отворених врата одржана је и бесплатна припремна настава  на Факултету техничких наука у Чачку. Преко 150 матуранта из Краљева, Горњег Милановца, Лајковца, Уба, Бијелог Поља и других градова присуствовало је часовима припремне наставе из седам предмета. Након завршених часова, уследило је представљање студијских програма основних академских и струковних студија, а након тога и обилазак околине. 
 
 
Матуранти истичу да им је овој сусрет доста помогао у решавању недоумица и да с нестрпљењем чекају почетак студија.
„Врло сам узбуђена због тога што сам данас овде и једва чекам да почне студирање. Факултет нам је препоручила наша професорка, а данас смо и сами видели да су овде услови за студирање одлични. Чачак је доста сличан нашем граду, Бијелом Пољу, а чула сам од  старијих другова да се овде сви студенти лепо друже и сарађују, помажу једни другима, то нам много значи“, рекла је Тамара Луковац, матуранткиња из Бијелог Поља. 
 
 
Пријаве за бесплатну припремну наставу су отворене још увек и сви заинтересовани кандидати се могу пријавити путем сајта ФТН Чачак                                 
( http://ftn.kg.ac.rs/pripremna ).