Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Боравак наставника ФТН Чачак у Аустрији у оквиру ЦЕПУС мреже за мобилност наставника и студената

20. 09. 2023

Наставницe Факултета техничких наука у Чачку, др Ивана Крсмановић и др Весна Петровић, боравилe су на Високој школи Кампус 02 у Грацу од 11. до 14. септембра 2023. године у оквиру наставничке мобилности средњеевропског програма универзитетске размене ЦЕПУС (CEPUS). Циљ њихове посете био је јачање међународне сарадње у области научноистраживачког рада која се већ дужи низ година одвија између ове две институције.

 

 

 

У оквиру студијског програма Smart Automation који се изводи на енглеском језику, наставнице су одржале предавања и радионице у вези са компјутерски-асистираним учењем енглеског језика, као и интердисциплинарним темама које се тичу употребе енглеског језика приликом организације и вођења пословних састанака и кореспонденције са страним партнерима. 

 

 

Такође, студенти Кампуса 02 информисани су о студијским програмима које нуди ФТН Чачак како би се упознали са различитим могућностима које овај факултет може да понуди иностраним студентима за даље усавршавање. Поред тога, наставнице су са др Дагмар Архман, директорком Центра за иновације у настави на Кампусу 02, разговарале о јачању веза између запослених на овим институцијама ради даље сарадње и партнерстава у оквиру заједничких пројеката.