Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представљен иновациони инкубатор Факултета техничких наука у Чачку на Универзитету у Крагујевцу

25. 12. 2023

На Универзитету у Крагујевцу 22. децембра је одржан састанак на коме је  представљен иновациони инкубатор успостављен на Факултету техничких наука у Чачку у оквиру Програма формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама у Републици Србији, под покровитељством Министарства науке, технолошког развоја и иновација. Будући програм рада иновационог инкубатора представила је Милица Ђоковић, координатор иновационог инкубатора на Факултету техничких наука у Чачку.
 
 
На састанку је истакнуто да је Министарство препознало потребу да на факултетима постоји канцеларија која спаја науку и привреду, која помаже у развоју предузетништва међу наставницима, студентима и истраживачима и трансформисању њихових знања и комерцијализацији услуга и да ће током трајања пројекта пружати подршку научно-истраживачким организацијама у развоју новоформираних иновационих инкубатора. 
 
Састанку су присуствовали саветница у Министарству науке, технолошког развоја и иновација, Вукица Маричић, проректор за иновације и развој проф. др Владимир Сенић, Мирко Пешић, в.д. директора Научно-технолошког парка у Чачку, представници иновационих инкубатора Факултета за машинство и грађевинарство у Краљеву и Универзитета у Крагујевцу, Небојша Бјелотомић, директор иницијативе Дигитална Србија, Тадеј Курепа, програмски директор пројекта Предузми идеју, као и представници Иновационе заједнице Шумадије и Западне Србије, Бизнис иновационог центра у Крагујевцу и компаније Milanovic Industries Group.