Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана радионица симулирања пословних интервјуа са представницима компаније Vtool

5. 02. 2024

У петак, 2. фебруара 2024. године, студенти друге године ОАС Информационе Технологије, прве године ОСС Машинство и инжењерска информатика и треће године ОСС ИТ имали су прилику да присуствују радионици коју су, у организацији Катедре за друштвено-хуманистичке науке, одржали представници компаније Vtool, Милош Грабовчић и Ђорђе Каровић, дипломци ФТН у Чачку. 
 
 
Током радионице студенти су имали прилике да чују нешто више о компанији Vtool и да сазнају како изгледа процедура запошљавања, од слања биографије и техничког дела интервјуа, до селекције и разговора који спроводи референт за људске ресурсе. Најзанимљивији део радионице биле су симулације интервјуа на енглеском језику, након којих су студенти добили и повратне информације о томе колико су били успешни. 
 
 
Циљ радионице било је стручно оспособљавање студената да на енглеском језику савладају комуникативне технике према специфичним захтевима послодаваца. Према речима студената, овакве прилике су изузетно значајне, зато што их спремају за будуће пословне подухвате и чине их конкурентнијим на тржишту запошљавања.