Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Представљање програма рада Иновационог инкубатора представницима Техничке школе у Чачку и Студентског парламента Факултета

9. 02. 2024

Техничка школа у Чачку је место где се ученици, поред стицања знања и вештина из области покривених наставних предметима, активно баве и стицањем неформалног знања, креирајући разнолике идеје из области иновација. Представнице ове школе, дана 22. јануара 2024. године,  профсорке Марија Пешић и Олга Дукић, су са поносом представиле достигнућа својих ученика као што је освајање златне медаље и специјалног признања за иновацију на Global Invention форуму на Кипру, али и освајање IFIA медаље за проноласке (Међународна федерација удружења проналазача). Део чланова победничког тима су данас студенти Факултета техничких наука. Тема састанка је била остваривање сарадње и међусобне подршке у процесу стварања иновација, едукације младих и креирања иновативног окружења за све заинтересоване. Препознавање потенцијала и пружање подршке је важно за рад Инкубатора, те су овом приликом предложене идеје за реализацију активности које ће поткрепити идеју међусобне сарадње. 
 
 
Рад Иновационог инкубатра је представњен и руководству Студентског парламента Факултета техничких наука у Чачку.  Сарадња са студентима је препозната као важан сегмент за будући рад Инкубатора. Током састанка одржаног 23. јануара 2024. године, представљен је план и програм рада Иновационог инкубатора на коме су договорене заједничке активности у заједничком организовању догађаја усмерених на едукацију младих о иновативном екосистему са циљем развоја иновативних идеја и формирању стартап тимова.