Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

„Дигитална безбедност, резилијентност и умрежавање – имплементација система подршке“: још један DigiPsyRes тренинг

1. 03. 2024

Последња од пет планираних обука чланова међународног тима Еразмус+ пројекта ,,Оснаживање дигиталне и психолошке резилијентности студената путем вршњачког умрежавања у онлајн окружењу у кризним ситуацијама'' одржана је од 26. до 28. фебруара текуће године у Ректорату Универзитета у Крагујевцу – координатора пројекта. Домаћини ове активности били су наставници, студенти и сарадници Факултета техничких наука у Чачку и заједничког студијског програма Психологија. 
У оквиру ове обуке реализоване су радионице с циљем да се представи интернационални пилот тренинг „Корак по корак: од тренираног до тренера у мрежи студентске подршке“ реализован у хибридном моду истовремено на сва три партнерска универзитета, и да се надаље развија безбедна мрежа и портал студентске подршке у универзитетским условима.
Првог дана обуке одржана је презентација на тему кључних улога ИТ центра у обезбеђивању дигиталне безбедности унутар универзитетске мреже, а упоређивани су безбедносни аспекти на три универзитета. Дан је заокружен Инфо сусретом интернационалног пројектног тима са студентима студијског програма Психологија. 
 
 
Други и трећи дан ове обуке били су посвећени унапређивању, супервизији и одрживости мреже студентске хоризонталне подршке и реализацији националних тренинга „Корак по корак“ на сва три партнерске високошколске институције: Универзитету у Крагујевцу, Универзитету Кажимир Велики у Бидгошчу у Пољској, и Универзитету у Фођи у Италији.
 
 
Пројекат, у коме су носиоци програмских и организационих активности наставници и сарадници нашег факултета, ушао је у трећу, завршну годину реализације.