Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Факултет техничких наука у Чачку партнер на пројекту ERASMUS+ AEQUALIS4TCLF Blueprint Project

7. 03. 2024

AEQUALIS4TCLF је окупио 19 европских партнера ради унапређења вештина и квалификација у области текстила, одеће, коже и обуће ради поштовања једнакости и инклузије.
 
 
У периоду од 4. до 6. марта 2024. године у Бриселу је одржан први радни састанак за пројекат Addressing Skills Gaps in the European Textile, Clothing, Leather and Footwear Industries Emphasizing Equality, Innovation, and Resilience AEQUALIS4TCLF Blueprint Project на коме су представници Факултета техничких наука учествовали као партнери на пројекту. У контексту EU Пакта за вештине, EURATEX је поносан што има прилику да лансира пројекат у оквиру програма ERASMUS+ како би се подржало унапређење вештина и квалификација у секторима текстила, одеће, коже и обуће (енгл. TCLF). Нови пројекат,AEQUALIS4TCLF, окупља 19 партнера, углавном из источне и северне Европе, који ће у наредне 4 године сарађивати ради остваривања заједничких циљева. Основни приоритет пројекта AEQUALIS4TCLF чини успостављање снажне повезаности са регионалним и локалним ентитетима у области текстилства и ширење европске мреже за пружање подршке и развој професионалних и стручних вештина у области високог образовања у TCLF сектору. Такође, циљ AEQUALIS4TCLF пројекта усмерен је на развој нове националне стратегије вештина у седам земаља како би се установиле специфичне регионалне потребе и поставио јасан пут за развој радне снаге, са посебним освртом на могућности да се умањи дискриминација и промовишу разноликости у TCLF индустрији.