Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На Факултету техничких наука у Чачку низ промотивних активности

26. 04. 2024

На Факултету техничких наука у Чачку организоване су 23. и 24. априла 2024. године интерактивне радионице „Elevator Pitch Challenge” у којима су заједно учествовали студенти студијског програма Инжењерски менаџмент и матуранти Економске школе и Медицинске школе из Чачка. 
Током два дана трајања радионица, средњошколци и студенти су имали прилику да се упознају са иновативним пословним моделима и развијају пословне идеје. Презентовањем својих идеја, тимови студената и средњошколаца су успешно одговорили на Elevator Pitch Challеnge.
Радионице су уједно биле прилика да се средњошколци упознају са интерактивним видом наставе која се на нашем факултету изводи. Радионицама су координирали професори и сарадници kатедре за индустријски менаџмент.
 
 
Исте седмице, 23. и 26. априла 2024. године, у сарадњи kатедре за електроенергетику и колега из Техничке школе из Чачка организована је посета ученика завршне године смера електротехничар електронике. Ово четворогодишње занимање је веома перспективно и пружа широко образовање из различитих области електронике са специфичностима као што су аутоматика и роботика, мерна и регулациона техника, електроника у медицини, сервисирање и одржавање рачунара. Сходно томе, као што су многи посетиоци и изјавили, наставак образовања на Факултету техничких наука у Чачку је логичан корак у њиховом даљем школовању. 
 
 
Ученици су најпре обишли простор факултета, после активног обиласка су у лабораторијама присуствовали извођењу експеримената, а у завршном сегменту посете су учествовали у лабораторијским вежбама из електронике, област снимање карактеристике диференцијалних појачивача. 
 
 
Матуранти Техничке школе се увелико спремају за пријемни испит, а истичу да им у томе неизмерно помажу припреме организоване на  Факултету техничких наука. Своје знање ће проверити и на пробном пријемном испиту који факултет организује 15. јуна 2024. године са почетком у 12 часова.