Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

IN MEMORIAM

5. 11. 2010

 

 

 

  

    

      Проф. др РАДОЈКО СИМЕУНОВИЋ

                        (1943- 2010)

 

 

У четвртак, 4. новембра 2010. г.трагично је преминуо др Радојко Симеуновић, редовни професор Техничког факултета у Чачку.

Проф. др Радојко Симеуновић је рођен 1943. год. у Турици у Драгачеву. Основно образовање стекао је у родном месту, а средњошколско у Београду.  Дипломирао  је 1970. г. на Природно-математичком факултету у Београду, где је 1982. г. завршио постдипломске студије са специјализацијом  на групи за физику и на истом факултету одбранио магистарску тезу 1986.г.

Одбраном докторске дисертације 1993. г. професор Симеуновић је стекао звање доктора наука на Електронском факултету у Нишу. 

У богатој професионалној каријери остаће забележено да је професор Симеуновић био запослен у Гимназији у Бања Луци и у Чачку, а од 1982. г. радио је на Техничком факултету у Чачку, најпре као асистент-приправник на предмету Физика, а од 1991. г. као асистент. У звање доцента, др Радојко Симеуновић изабран је 1995.г. Звање ванредног професора стекао је 2000. г., а избором 2004. г. стекао је звање редовног професора Техничког факултета Универзитета у Крагујевцу.

Био је аутор и коаутор више од сто научних и стручних радова објављених на домаћим и међународним научно- стручним скуповима и  часописима, написао је више универзитетских уџбеника, учествовао је у научно-истраживачком раду на пројектима Министарства за науку Републике Србије и као члан научно-истраживачког тима Техничког и Агрономског факултета 2005. г. био је добитник награде Града Чачка.

Проф. др Радојко Симеуновић међу колегама остаће упамћен као частан и принципијелан човек, омиљен колега и професор.

Сахрана проф. др Радојка Симеуновића биће обављена у суботу 6. новембра 2010. г. у 14 часова селу Турици, Гуча.