Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Свечаност поводом Дана Техничког факултета у Чачку

21. 11. 2011

У петак, 18. новембра 2011.г. на Техничком факултету приређена је свечаност поводом обележавања 36 година рада ове високообразовне установе.

      

Након извођења студентске  химне "Gaudeamus igitur" срдачну добродошлицу бројним гостима и дипломцима пожелео је декан Факултета, проф. др Јерослав Живанић.

 

Присутнима се у име Универзитета у Крагујевцу  обратио ректор, проф. др Слободан Арсенијевић, а у име Града Чачка, градоначелник Велимир Станојевић.
Декан Факултета, проф. Живанић промовисао је 334 дипломирана студента основних студија, 51-ог дипломца мастер студија, двоје специјалиста и осам магистара техничких наука, који су завршили студије у школској 2010/2011. г. У протеклој школској години на Техничком факултету четири кандидата су стекла звање доктора наука и они ће бити промовисани на Универзитету у Крагујевцу. Награђено је пет најуспешнијих студената у генерацији.


Награду из Фонда „Миливоје Урошевић“Дејану Вујичићу уручио је проф. др Драган Голубовић

Најбољи међу најбољима је Дејан Вујичић, сада дипломирани инжењер електротехнике на смеру рачунарска техника, који је студије завршио са просечном оценом 9,58. Њему је припала награда из Фонда „Миливоје Урошевић“.

Награда „Александар Аврамовић“ додељена је Владици Вучићевићу (9,29), дипломираном инжењеру електротехнике, иначе најуспешнијем дипломцу на смеру Електроенергетика.
Награде су припале: Марини Зорнић (9,09) дипломираном инжењеру индустријског менаџмента, Марини Јевремовић (8,74), дипломираном инжењеру информатике, Марини Перић Шокчевић (8,72), струковном инжењеру менаџмента (дипломирала на смеру Предузетнички менаџмент).

Уметнички програм свечаности употпуњен је наступом оперског певача доцента ФИЛУМ-а, Оливера Њега и професора музике Универзитета у Београду, Николе Рацкова.