Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

На Техничком факултету обележен Дан студената - 4. април

5. 04. 2012

Одржавањем студентског фестивала „Студент фест“, у Чачку је први пут ове године обележен Дан студената - 4. април. Програм фестивала започео је на Техничком факултету,  потписивањем протокола о сарадњи Друштва српско-кубанског пријатељства и Студентске асоцијације Техничког факултета. Потписивању сарадње присуствовала је амбасадорка Кубе у Београду Мерцедес Мартинес Валдес и декан Техничког факултета проф. др Јерослав Живанић.

 

Захваљујући на гостопримству декану Факултета и Студенсткој асоцијацији, амбасадорка Мерцедес Мартинес Валдес је потписивање споразума оценила као веома важно за нове генерације у Србији, додајући да је ово прва година у којој се потписује споразум и прве активности које су повезане са музиком и културом.
-Сарадњу  можемо проширити и на предавање о кубанској стварности, упознавању различитих области кубанског живота које би интересовале студенте и Друштво српско - кубанског пријатељства, истакла је амбасадорка.

 

У току дана приређен  је програм који  је обухватао сајам студентских стипендија, промоцију студијских програма Техничког факултета и изложбу фотографија са Кубе.

Амбасадорка Кубе: Мерцедес Мартинес Валдес

 

Централна прослава у оквиру „Студент феста“ одржана је на Градском тргу, где је од поподневних сати наступило више музичких група. Представник организатора феста Лука Неговановић каже да су чланови Студентске асоцијације Техничког факултета уочили потребу да студентски живот у Чачку треба да буде садржајнији и квалитетнији,  због чега су студенти, како је навео, дошли на идеју да студентски живот буде обогаћен једном оваквом манифестацијом.

 

 

Пројекат фестивала реализован је у сарадњи са Друштвом српско-кубанског пријатељства, а организовање манифестације  су помогли Град Чачак, Технички факултет у Чачку, чачански  Дом културе и поједини привредници.