Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Пројекат подршке иновацијама у Србији представљен на ТФ-у

22. 05. 2012

У понедељак, 21. маја 2012. год. на Техничком факултету представљен је програм финансирања Фонда за иновациону делатност као и могућности за аплицирање за пројекте из овог Фонда. У име домаћина- Техничког факултета у Чачку, присутне је поздравила продекан за науку, проф. др Бранка Јордовић, а о Програму раног развоја и Програму суфинансирања иновација (Mini and Matching Grants Program) у оквиру Пројекта подршке иновацијама у Србији говорили су Љиљана Кундаковић, в.д. директора Фонда за иновациону делатност и Велимир Митровић, помоћник градоначелника Чачка.
Пројекат подршке иновацијама у Србији се финансира кроз претприступне фондове Европске уније (IPA) и спроводи се у сарадњи са Светском банком.
 

fond1

 

fond2Програм раног развоја, отворен 5. децембра 2011. године, финансира до 85% укупних трошкова пројекта иновативних компанија у износу до 80.000 евра за активности као што су израда прототипа, доказивање концепта и припрема пословних планова.
Програм суфинансирања иновација, отворен 29. марта 2012. године, финансира до 70 % укупне вредности пројекта у области технолошког развоја и комерцијализације у укупном износу до 300.000 евра.
Више информација доступно на сајту Фонда за иновациону делатност.