Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Технички факултет у Чачку променио назив у Факултет техничких наука

15. 10. 2012

promena imena

Технички факултет у Чачку, Универзитет у Крагујевцу одлуком Владе Републике Србије променио је назив у „Универзитет у Крагујевцу, Факултет техничких наука у Чачку“- саопштио је на конференцији за новинаре декан Факултета проф. др Јерослав Живанић, наводећи разлоге због којих је промена уследила:

- Промена назива уследила је због значајног повећања делатности  ове високообразовне установе као и проширења спектра области научно-истраживачког рада- рекао је декан и додао да је Технички факултет у Чачку у претходном периоду проширио своју делатност реализацијом 15 студијских програма: 10 студијских програма из научног поља техничко-технолошких наука и пет који припадају пољу (ИМТ) и двопредметних студија (ИМТ- интердисциплинарних/ мултидисциплинарних/ трансдисциплинарних). Постојећи програми омогућавају стицање знања из пет струка: електротехнике и рачунарства, мехатронике, информационих технологија, информатике и менаџмента. Нови назив Факултет техничких наука упућује на садржајност обављања образовно- научне делатности и потврђује да су постојећи студијски програми и студијски програми који  се планирају за предстојећу акредитацију, као и области научно-истраживачког рада на Факултету „прерасли“ оквире области које је обједињавао досадашњи назив.

 

Конференцији за новинаре, поред декана проф. др Јерослава Живанића, председавали су продекан за науку, проф. др Бранка Јордовић и председник Студентског парламента Дејан Јевтовић

Процедура промене назива Техничког факултета у Чачку у Факултет техничких наука у Чачку практично је завршена доношењем одлуке Владе Републике Србије на седници одржаној 4. октобра 2012. г. и објављивањем те одлуке у Службеном гласнику РС.

 

Прочитајте детаљније о одржаној конференцији за медије