Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

ФТН један од оснивача Научно технолошког парка

18. 06. 2013

Факултет техничких наука у Чачку, Агрономски факултет Чачак и Институт за воћарство заједно са градом Чачком и удружењима Градац 97 и Унија Чачак 2000 оснивачи  су Научно технолошког парка Чачак.

Чачански факултети  и институт  укључени су у сектор за образовну делатност и трансфер технолошких решења као и у сектор за управљање, логистичку и техничку подршку, што је, поред могућности интересантних за будуће кориснике НТП,  презентовано на састанцима одржаним 28. и 29. маја 2013. г. на ФТН-у. На састанцима  учествовали  представници Америчком агенцијом за развој – USAID, Научно технолошког парка из Прага (Чешка), представници оснивача  НТП Чачак и чачански привредници.

 

 

Учесницима  скупа презентована су практична  искустава о начину рада прашког Научно технолошког парка, као примера добре праксе, а посебна пажња биће посвећена утврђивању  реалних потенцијала и могућности у циљу успостављања редовног и ефикасног функционисања  НТП у Чачку, као и дефинисање користи које ће привредници и други будући корисници моћи да остварују посредством НТП.

У оквиру пројекта одрживог локалног развоја (SLDP),  Америчка агенција за развој – USAID спремна је да подржи пројекте који би у више сегмената из различитих области допринели подршци развоја НТП у Чачку.