Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Одржана Конференција РППО 2013

23. 09. 2013

У чачанском Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању у организацији Факултета техничких наука одржан је Научно- стручни скуп са међународним учешћем, под називом „Реинжењеринг пословних процеса у образовању-РППО 2013“.

На конференцији је учествовало  више од 100 аутора и коаутора из образовних и других установа које се баве овом проблематиком, како из Србије тако и земаља окружења. На конференцији су разматране процедуре и стандарди  које се односе на реализацију образовног процеса и  успешност реализације наставе информатичких и других предмета.

- Ово је друга по реду конференција Реинжењеринг пословних процеса у образовању коју организује Факултет техничких наука. Циљ ове националне конференције са међународним учешћем је да се идентификују одређени недостаци у оквиру процеса у образовању без обзира на то о ком образовном нивоу је реч. Желимо да кроз овакве скупове унапредимо процедуре и успоставимо интерне стандард како у предшколским тако и на нивоу основног, средњег и високог образовања, рекао је за проф. др Алемпије Вељовић, председник Програмског одбора конференције.

Декан Факултета техничких наука Јерослав Живанић изразио је очекивање да ће ова конференција из области менаџмента постати традиционалнакао што је и конференција ЕТРАН, која је посвећена области електротехнике.

- На Факултету техничких наука се изучава велики број струка. Поред електротехнике, бавимо се и менаџментом и ова конференција је посвећена управо тој области. Захваљујем се Програмском одбору који је припремио конференцију јер се организацијом овог догађаја позиција факултета учвршћује на мапи значајних образовних установа, рекао је др Живанић.

 

Rppo 2013

 

Организацију конференције подржао је и град Чачак.- Подржали смо организацију оваквог скупа преко Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању. Образовање је основа свега, пре свега напретка нашег града и читавог друштва, а одржавање оваквог скупа је најбољи пример да у граду имамо образовни и научни потенцијал - рекао је помоћник градоначелника за друштвене делатности Александар Дачић.

Научно-стручни скуп “Реинжењеринг пословних процеса у образовању-2013” одржан је уз покровитељство Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Суорганизатори скупа су Регионални центар за професионални развој запослених у образовању, Факултет за машинство и грађевинарство у Краљеву, Учитељски факултет Ужице, Завод за унапређивање образовања и васпитања и Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања.