Прихватам
Овај сајт користи колачиће, уколико наставите са његовим коришћењем сматра се да сте сагласни са нашом политиком приватности.

Пријем бруцоша у школској 2013/2014. години

2. 10. 2013

У великом амфитеатру  Факултета техничких наука  1. октобра 2013. г. уприличен је  свечани дочек 39. генерације студената , чиме је означен почетак школске 2013/2014. године.  Добродошлицу бруцошима пожелео је декан проф. др Јерослав Живанић:

- Са нестрпљењем смо ишчекивали долазак још једне генерације студената. Свима честитам положени пријемни испит и добро дошли на наш факултет. Посебно честитам прворангираним на листи за пријем на факултет. Почетак студија је почетак новог раздобља у вашем животу, а можда и сигурно један од преломних тренутак. Капитал овог факулетата су студенти, професори и асистенти са својим знањима и сво особље које заједно са вама чине једну породицу. Поред стеченог знања на факултету, немојте да прихватате негативне утицаје којих има као и у сваком граду. Када завршите и добијете диплому, знам да ћете изаћи као добри и племенити људи који ће добити прилику да пласирају своје знање, а знање је данас у свету роба која се најбоље продаје. Ви сте од данас велика поносна породица академске заједнице нашег факултета, рекао је декан Живанић.

 

 

Prije brucosa 2013


У име руководства Града Чачка студентима прве године  обратио се  градоначелник Чачка, мр Војислав Илић и изразио  очекивање да ће нови студенти пратити и надмашити досадашње генерације дипломаца који су оставили велики траг у животу града и Србије.
- Велика ми је част да вас поздравим у име Града Чачка. Мислим да сте направили прави избор уписом на Факултет техничких наука, јер су бројни привредници, професори, менаџери са овог факултета оставили велики траг у нашем граду, Србији и шире. Сигуран сам да ће и међу вама бити успешних који ће допринети развоју свог краја и Србије. Подржавамо најбоље студенте стипендијима и надам се да ће то бити подстрек да постижете добре резултате, рекао је Илић.

 


Студент продекан Дејан Јевтовић поручио је младим колегама да је број присутних на свечаности највећа потврда квалитета и снаге Факултета техничких наука у Чачку и његове будућности. Верујем да ћете студирати веома кратко како би у професионалној каријери трајали што дуже. Студирање у Чачку ће вам остати у лепом сећању поручио је Јевтовић.


Бруцошима се обратио и председник Студентског парлемента Немања Павловић:

- Данас крећете на вишегодишње путовање на коме вам неће бити ни мало лако. Овде ћете научити много и напредоваћете у сваком смислу. На Факултету техничких наука можете да стекнете максимално знање, а од вас зависи да ли ћете ту прилику искористити, рекао је Павловић, који је на крају све бруцоше позвао да 16.октобра дођу на традиционалну Бруцошијаду.
Студенте су поздравили и представници Студенстког центра, као и директор Високе школе техничких струковних студија др Дојчило Сретеновић.


Након завршетка свечаности студенти прве године су имали и прва предавања.